mandag den 29. oktober 2012

Et had / kærligheds forhold

Jeg har endelig fået købt mig en overlocker eller det vil sige at den ankom for ca. 3 uger siden..
Og forventningen til maskinen var stor, jeg havde virkelig set frem til at kunne lave smukke "kanter"
Det er så absolut også der jeg kaster al min kærlighed til maskinen, der er ingen tvivl om at det virkelig er en god maskine ( lidt bonus info det er en Bernina 700d ) efter nogle test forsøg har jeg fundet nogle gode instillinger og jeg er meget tilfreds med resultaterne, og ingen tvivl om at det bare giver den flotteste finish.
MEN !!!   øv hvorfor skal der altid være det dumme ord indblandet i et ellers super køb, jo det kan forklares meget enkelt.
TRÅDNINGEN jeg ved ikke om det er mig der simpelthen mangler fingersnilde eller om der er nogle derude der kan nikke genkendende til dette eller om der er nogle der ligger inde med nogle geniale tips til at gøre trådningen til en leg...... de 3 af trådende er ganske enkle med den ene arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Jeg skal sidde med en pincet og en lille metal stang og lave en lille løkke for derefter at sidde med næsen helt inde i motoren for at føre tråden igennem et lille hul... Det er der mit had ligger, jeg kan simpelthen ikke få det skidt til at fungere og det er mere held end forstand når det lykkedes.. Det syntes jeg nu er et skår i glæden, men jeg prøver at bevare roen og har derfor døbt maskinen Nina, det føles nemlig lidt mere ok at diskutere med en der rent faktisk hedder noget, så Nina og jeg har i vores nyforelskelse haft de første skænderier.. men jeg håber at vores forhold bliver mere roligt fremover og at hun langsomt vil lære at håndtere mit temprament og at hun til gengæld så bliver mere fleksibel at arbejde sammen med ... Så er jeg sikker på at vi nok skal få et super godt forhold mange år frem.
Men til trods for vores til tider lidt anstrengte forhold så er Nina meget men at arbejde med ( når hun vel og mærket er trådet) og jeg skal ellers love for at jeg har fået syet meget nyt lækkert. Her en omgang billede spam af en del af de ting der er kommet gennem maskinen.
Og her har i så et billede af hovedpersonen i dette indlæg
Må jeg præsentere Nina...Gitte.

8 kommentarer:

 1. Tillykke med Nina. Er sikker på at du med tiden nok skal kunne forenes med Nina:-) Der skulle også lige gå lidt tid, før jeg kunne forenige
  mig med min overlocker, hun har ikke fået noget navn indtil videre, andet end hun er et hunkøn:-)

  SvarSlet
 2. Jeg læste et råd med at binde den nye tråd til et stykke af det gamle der sidder på maskinen, og så trække den nye snor igennem ved hjælp af den gamle...
  Jeg ved ikke om det virker, da jeg ikke selv har sådan en maskine - men det er da et forsøg værd...

  SvarSlet
 3. Tillykke med din nye maskine. Jeg er også den heldige ejer af en Bernina overlock. Jeg tråder aldrig min maskine fra bunden. Når jeg skifter farve, så klipper jeg bare tråden over lige ved trådspolerne og binder de nye farver på. Så syer jeg det meste igennem. Det er først når knuderne når nålene, at jeg klipper og tråder nålene på almindeligvis. Håber at dette kan hjælpe på dit og Nina´s forhold :-)

  Kh Mette

  SvarSlet
 4. Ihh, jeg ville også gerne eje sådan en skønhed som Nina. Pt. Låner jeg en venindes, da hun er så heldig at have tre (!!!). Mht. Trådningen, så prøv at gøre som ovenstående skriver om. Det virker her :-)

  Hvor er uglestoffet forresten fra?

  SvarSlet
 5. Åh det lyder fristende med sådan en en dame! Selvom jeres forhold lægger stormfuldt ud ;D.
  Det er i hvert fald nogle fede ting du har fået syet!
  Jeg er helt vild med den med uglerne og de orange detaljer :).
  Kh maj

  SvarSlet
 6. Jeg har også en Bernina 700D, og mht trådningen gør jeg som ovenstående. Og SKULLE trådene knække imens du syr, så husk at du SKAL fjerne de to overtråde, hvis det er en af undertrådene der er sprunget. Ellers kan du komme til at tråde mange gange.

  Dette drillede mig meget i begyndelsen, for da anede jeg ikke at jeg skulle gøre såfremdeles. Men efter et par ture til syforretningen, hvor jeg har fået god hjælp hver gang, er jeg nu mere inde i det.

  SvarSlet
 7. Tillykke med din overlocker! Jeg elsker også min Bernina!!
  Hvilket mønster bruger du til jersey kjolen?

  SvarSlet
 8. Tillykke med din overlocker.

  Jeg har lige haft samme model som jeg var super glad for. Jeg er ligesom dig ikke fan af trådningen. Selvom jeg havde trådet den mange gange ville jeg gerne have noget som var lettere.

  Jeg har derfor investeret i en babylock evolution overlocker som tråder sig selv stortset. Eller det vil sige den trådes med luft. Du kan finde videor på youtube der viser det. Det er så også en ret dyr sag men jeg er super glad for den allerede ;O)

  SvarSlet